At være skiinstruktør

Her fortæller en række skiinstruktører om hvordan det er at være skiinstruktør. Læs med!

Mette Grønborg, PSI

Hvad er det bedste ved at være på sæson som skilærer?
- Det bedste ved at være på sæson er den afslappede livstil, friheden, altid at være omgivet af en masse gode venner, som også elsker at stå på ski. At kunne arbejde og tjene lidt penge, og stadig have tid til at stå på ski selv, er en fed kombination. Som skilærer møder man en masse nye, spændende mennesker fra hele verden, som kommer for at blive bedre på ski, og ikke mindst have en god dag. Det er enormt livsgivende når man har kørt med gæster, og de er superglade for det arbejde man har gjort, og de selv er blevet bedre på ski.

Hvordan har du brugt din skiinstruktør uddannelse hos DDS?
- Jeg har først rigtigt brugt min uddannelse, da jeg bliv PSI´er og kunne arbejde i Frankrig. Efterfølgende har jeg haft to sæsoner i Tignes hvor jeg har arbejdet som skiinstruktør. Vinteren 17/18 bliver min 4. sæson i Tignes og 3. som instruktør. Jeg glæder mig!

Hvor har du arbejdet og hvilke muligheder har den givet dig?
- Jeg har faktisk kun arbejdet i Frankrig, først for ESF og nu hos Evolution 2. Det, at vi kan arbejde i Frankrig med vores PSI er et enormt privilegium. Hvis ikke jeg kunne arbejde der, havde jeg ikke haft råd til at tage på sæson i Frankrig. Det at være instruktør og arbejde for en skiskole, giver et kanon sammenhold med de andre instruktører - man bliver som en hel lille familie. De fleste skiskoler tilbyder også fælles træning, og for mig betyder det at jeg stadig kan udvikle mit skiløb, hvilket er meget vigtigt for mig.

Hvad er den bedste oplevelse du har haft som skiinstruktør?
- De bedste oplevelser jeg har haft, har faktisk været selve Tux-turene. Det er en uge med fuld fart på, masser af skiløb, venskaber for livet, sjove oplevelser, gode minder, men også en uge med blod, sved og masser af tårer, stress, nervøsitet og søvnløse nætter. Det er heldigvis det hele værd i sidste ende!

Hvilke 3 ting ville du gerne have vidst inden du blev instruktør?
- Jeg ville godt have vidst, at man blev så afhængig af at stå på ski! Da jeg var på mit første teknik kursus for 6 år siden, havde jeg ingen ide om, at jeg ville komme til at bruge så meget tid på dette projekt. Men det er måske meget godt, at jeg ikke vidste det! Jeg fortryder intet!

Clara Braae, BSI

Hvad er den bedste oplevelse du har haft på sæson som skiinstruktør?
- Jeg mødte op en morgen i skiskolen og blev ærligt talt en smule intimideret af mine nye elever. Foran mig stod 5 fuldvoksne og meget velhavende herrer, fra Indien. De blærede sig med deres erfaring på ski og evne til at ræse ned af alt fra blåt til sort. Alligevel gik der ikke lang tid, før at den første begyndte at ryste i bukserne på børnebakken og den anden måtte tørre sved af panden – trods minus grader! De var slet ikke så erfarne som de påstod og vi blev på børnebakken hele den første dag. Men de havde god indisk selvironi med sig og tog udfordringen op med et smil. Det blev i deres selvskab, uden tvivl mine sjoveste og bedste dage som skiinstruktør.

Hvorfor er det fedt at være skilærer?
- Det er fedt fordi du får mulighed for at undervise i det, du brænder for. Selv har jeg mange gode minder fra dengang jeg lærte at stå på ski. Som skilærer kan jeg være med til at give andre de samme gode minder og oplevelser på ski. Og så er det jo bare fedt når ens arbejdsdag er på et bjerg med ski under fødderne.

Hvordan har du brugt din skilæreruddannelse fra DDS?
- Min uddannelse fra DDS har givet mig mulighed for at arbejde som skiinstruktør på den anden side af jorden. Jeg har arbejdet i Niseko, bedre kendt som Japans pudder paradis. Det blev udover at være en fantastisk skisæson også til en kæmpe kulturel oplevelse med masser af nye venskaber fra hele verden

 

Nicolaj Søbye, PSI

Hvorfor besluttede du dig for at blive skilærer?
- Jeg kommer fra rundt regnet 10 år i forsvaret, hvor jeg blandt andet tog en mellemlang videregående uddannelse. Jeg havde brug for et pusterum. Det tog jeg i de Franske Alper. Her mødte jeg 4 danske skilærere i den franske skiskole. Dér besluttede jeg mig. Farvel Forsvar, goddag bjerge året rundt.

Hvad er det bedste ved at være på sæson som skilærer?
- At være aktiv udendørs hele dagen, i alt slags vejr.

Hvordan har du brugt din skiinstruktøruddannelse fra DDS? Hvor, og hvilke muligheder har den givet dig?
- Jeg har brugt min uddannelse i Frankrig, Østrig, Canada, New Zealand, samt Chile. Det har givet mig adgang til at undervise og træne på højeste niveau, med undtagelse af Frankrig, der kræver et par ekstra kurser. Med mit PSI niveau har jeg altid følt mig klædt på til at matche krav og forventninger fra skiskolerne, og med overskud.

Hvis du skal give et godt råd til en kommende skiinstruktør, hvad skal det så være?
- Træn meget. Og træn så lidt mere. Du bliver dygtig, og det giver anerkendelse i din skiskole. Opsøg bedre skiløbere end dig selv, og lad dig inspirere.

Sebastian, BSI

Hvad fik dig til ved at rejse væk hjemmefra og blive skiinstruktør?
- Det var uden tvivl eventyret om at kunne stå på ski hver dag og dele min passion på ski sammen med andre.

Hvad er det bedste ved at være på sæson som skilærer?
- Det var selvfølgelig at få udløst forventningerne til arbejdet som skilærer. Det er det søde liv, man lever på sæson! Ens arbejde går ud på at give folk gode oplevelser på ski samtidig med, at du tjener penge på det. Derudover har man også tid til selv at ”nørde” sit eget skiløb sammen med de andre fantastiske venner, man får på sæson. De bedste dage er med venner på ski!

Hvad ville du gerne have vidst, INDEN du tog afsted som instruktør?
- At aperol også kan give tømmermænd ;-)

Slutteligt vil jeg sige, at der er forskellige måder man kan tage på sæson. Jeg valgte en, hvor jeg investerede en del i forbedring af mit eget skiløb. Så i forhold til hvordan det økonomisk løb rundt, så havde jeg en del udgifter ved at modtage undervisning - så min sæson løb ikke i nul. Ellers er der kun at sige, at hvis du overvejer at tage på sæson – SÅ GØR DET!

Tilmeld nyhedsbrev