Bliv skiinstruktør

Drømmer du om at blive skiinstruktør ?

Skal du have sabbatår, ønsker du en ny og spændende levevej, eller har du bare brug for en ny udfordring? 
Du kan blive skiinstruktør af en million forskellige grunde. Uanset om du er ung eller mindre ung eller hvilken baggrund du har, så er det at blive skiinstruktør en oplevelse for livet

Med Den Danske Skiskole får du en internationalt anerkendt skiinstruktøruddannelse, og du kan få job i stort set hele verden, heriblandt Japan, Canda, Østrig, Italien, Norge, eller Frankrig.

Hvordan man bliver skiinstruktør

Når man skal i gang med at blive skiinstruktør, skal man tage en skiinstruktøruddannelse samt finde ud af, hvor man gerne vil arbejde; hvad end om det er i den lokale skiklub her i Danmark eller om det er et sted ude i den store verden.  Det varierer fra skiskole til skiskole og fra land til land, i forhold til hvilket uddannelsesniveau man skal have for at blive ansat. 
Man kan sagtens få job som skiinstruktør med et basis uddannelsesniveau, men jo højere uddannet skiinstruktør du er, jo flere jobmuligheder får du, samt jo højere løn vil du kunne blive ansat til. 

Uddannelsen

Den danske alpine skiinstruktøruddannelse består at tre niveauer: Basic Ski Instructor (BSI1 & BSI2) & Professional Ski Instructor (PSI). 

Basic Ski Instructor (BSI1 & BSI2): 
For at blive BSI2'er og international certificeret instruktør skal man gennemføre 2 kursusmoduler (BSI1 og BSI2) samt et 12 timers førstehjælpskursus. Du starter på BSI1 kurset og arbejder dig opad. 
Ved blot at gennemføre BSI1 kurset, kan du også sagtens få job i blandt andet Østrig, Norge, Canada m.fl. Se mere om dette i vores jobbank
Når du har opnået BSI2 niveau, kan du købe et BSI ID kort og et DAPSI årsmærke, som du kan tage med på vejen for altid at kunne vise dit skiinstruktørniveau ved fx ansættelse i en skiskole. 

Professional Ski Instructor (PSI): 
For at blive fuld PSI'er skal man være BSI2'er, derudover skal man gennemføre 3 kursusmoduler (PSI1, PSI2 og PSI3 (det kræver 100 timers undervisningserfaring for at komme på PSI3) samt bestå en eksamen i 'andet glideredskab'). 
Når du har opnået PSI niveau, kan du købe et PSI ID kort og et ISiA årsmærke, som giver dig adgang til at undervise på ski i det meste af verden. 

Hvad kræver det at starte på skiinstruktør uddannelsen? 
For at blive skiinstruktør skal man bestå eksamener i blandt andet skiteori, egenfærdighed på ski samt undervisning. Du vil blive undervist i alle tre dele på dit instruktørkursus, men for at kunne bestå kurset skal du gerne være en rimelig erfaren skiløber i forvejen. Dvs. du vil ikke kunne bestå et kursus, hvis du først skal lære at stå på ski. 
Hvis du i forvejen er en rimelig erfaren skiløber, skal vi nok lære dig resten - så det er bare med at komme i gang! 

Job som skiiinstruktør

Hele verden åbner sig til skiinstruktør! Se herunder hvor du kan få job med de forskellige uddannelsesniveauer: 

BSI1: 
Med BSI1 uddannelsen har du mulighed for at arbejde i Norge, Sverige samt nogle steder i Østrig, Canada og Schweiz. Hold øje med jobdatabasen hvis du søger job som BSI1'er, eller skriv til os hvis du søger job. Vi samarbejder med skiskoler i Kvitfjell, Whistlerog Wagrain. Du kan også undervise i din lokale skiklub. 

BSI2:
Når du har bestået de to moduler uddannelsen (BSI1 og BSI2 og førstehjælp) og kan kalde dig instruktør med BSI niveau, er der mange muligheder for at undervise på ski. Du kan blive ansat i skiskoler i Østrig, Norge, Sverige, Japan, Canada og Schweiz. Vi samarbejder med skiskoler i Japan, Østrig, Canada og Norge. 

Fuld PSI
Når du er færdiguddannet Professional Ski Instructor, er mulighederne uendelige. Du får licens til at undervise på alle destinationer verden rundt, da uddannelsen er anerkendt i hele verden gennem det internationale skilærerforbund ISIA.
Den Danske Skiskole har en unik aftale med det franske skilærerforbund, som gør det muligt at arbejde i Frankrig med fuld PSI. Pga. de høje lønninger og den store fleksibilitet i Frankrig, er der mange PSI'ere der vælger dette (aftalen er midlertidig suspenderet).

Hvordan får jeg jobbet?
Se mere om hvordan du ansøger og hvilke destinationer du fx kan ansøge til i vores jobbank. Hvis du har nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. 61 79 43 26 eller på info@dendanskeskiskole.dk

Tilmeld nyhedsbrev