BRC - Basic Race Coach

BRC-uddannelsen er til dig der ønsker at beskæftige dig med det alpine konkurrenceskiløb. For at starte på uddannelsen skal du have bestået BSI1, samt have erfaring med at køre porte enten ved at have bestået PSI1 eller ved at være tidligere konkurrenceløber under Danmarks Skiforbund. 

Uddannelsen henvender sig både til dig som er konkurrenceløber, og ønsker redskaber til hvordan man bedst muligt kan planlægge og udføre træning i slalom og storslalom, såvel som til dig som er skiinstruktør, og ønsker at dygtiggøre dig så du kan facilitere porttræning. Hvis du har ambitioner om at indgå i trænerteamet under Danmarks Skiforbund, eller på anden måde er interesseret i trænervirket, er dette det helt rigtige kursus til dig.

Målet med uddannelsen er, at kursisten tilegner sig viden og alsidige færdigheder inden for træning og undervisning i den alpine konkurrencesport, som sætter kursisten i stand til at træne løbere op til U14 niveau. Der lægges særlig vægt på at koble den teoretiske viden om skiteknik, undervisningsteori, træningsprincipper, træningsplanlægning etc. til praksisfeltet skitræning. I tilknytning hertil er det målet at give kursisten indblik i, hvordan der arbejdes med skiløb på højeste niveau.

 

Med en bestået BRC vil du være i stand til at:

  • Planlægge og udføre relevant træning for konkurrenceløbere i slalom og storslalom op til U14 niveau.
  • Redegøre for grundlæggende skiteori, samt anvende den i praksis i træningen. Herunder både generel skiteknik samt specifik slalom-/storslalomteknik.
  • Håndtere en undervisnings-/træningssituation under sikre og ansvarlige forhold.
  • Demonstrere øvelser der underbygger de primære færdigheder, der skal udvikles hos løbere op til U14 niveau.
  • Udarbejde træningsplaner for løbere op til U14 niveau.
  • Sætte portbaner med henblik på at træne bestemte færdigheder.
  • Analysere skiløbere i slalom og storslalom og fastlægge næste vigtige skridt i udviklingen. Herunder videoanalyse både i frit skiløb og i bane.

Derudover vil du desuden selv udvikle dig på ski, og især dygtiggøre dig indenfor slalom og storslalom. 

Du kan læse mere om selve kurset her.

Tilmeld nyhedsbrev