Q&A kurser i Hintertux

Tilmelding

Q: Hvornår åbner tilmeldingen til kurser i Hintertux? 

A: Kurserne udbydes senest et halvt år før kurset afvikles. Det offentliggøres i nyhedsbrevet samt på de sociale medier at tilmeldingen er åbnet. 

Q: Hvornår er tilmeldingsfristen for tilmeldingen til kurser i Hintertux? 

A: Tilmeldingsfristen ligger ca. 2 måneder inden kursets start.

Q: Kan man stadig tilmeldes kurser efter tilmeldingsfristen?

A: Ja du kan stadig tilmelde dig kurset efter tilmeldingsfristen, såfremt der stadig er ledige pladser på det pågældende kursus. 

Q: Jeg har ændringer til min tilmelding, fx. min transport eller ønsker til værelseskammerater eller andet. Hvad gør jeg?

A: Hvis du har ændringer før tilmeldingsfristen, så kan du blot sende os en mail på info@dendanskeskiskole.dk, og så ændrer vi i din tilmelding. Hvis du fx. gerne vil køre-selv frem for at skulle med bussen, kan du før tilmeldingsfristen stadig få din kør-selv rabat. 

Hvis du har ændringer efter tilmeldingsfristen, er du velkommen til at sende os en mail, og vi vil gøre hvad vi kan, men vi garanterer ikke, at vi kan hjælpe dig. Vi kan fx. efter tilmeldingsfristen ikke give kør-selv rabat mm. 

Q: Jeg har tilmeldt mig et kursus med Den Danske Skiskole. Hvornår får jeg mere information om turen?

A: Vi tilstræber os på at sende mere information om turen ud 4-6 uger inden kursusstart. Endelige indkvarteringslister, holdlister, buslister samt programmet kan du forvente at modtage en uges tid inden afgang. Har du spørgsmål inden, som du ikke kan finde svar på på denne side, er du selvfølgelig velkommen til at sende os en mail på info@dendanskeskiskole.dk

Q: Jeg har taget/tager teori hjemmefra. Får jeg afslag i prisen?

A: Hvis du allerede har teorien, eller andre dele af kurset for den sags skyld, får du desværre ikke afslag i prisen.

Afbestilling

Q: Jeg vil gerne afmeldes et kursus. Hvordan er jeg stillet ift. refusion?

A: Hvis du gerne vil afmeldes et kursus sender du en mail på info@dendanskeskiskole.dk.

Dine refusionsmuligheder er forskellige ift. hvornår du afmeldes kurset: 

  • 100% refusion: Hvis du afmelder dig kurset før tilmeldingsfristen
  • 50% refusion: Hvis du afmelder dig kurset efter tilmeldingsfristen men 14 dage før kursusstart
  • 0% refusion: Hvis du afmelder dig 14 dage eller senere før kursusstart

Vi anbefaler, at du undersøger hvordan din forsikring dækker, hvis du afmeldes efter tilmeldingsfristen. 

Q: Jeg vil gerne afmeldes, men er det muligt at give min plads til en anden?

A: Afmelder man sig et kursus, er det ikke muligt at give sin plads til en anden. 

Forsikring

Q: Hvordan er jeg forsikret, når jeg rejser med Den Danske Skiskole?

A: Den Danske Skiskole er IKKE ansvarlig for din forsikring – den skal du selv sørge for!

Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om, hvordan de dækker. Det er vigtigt, at du i den forbindelse oplyser dit forsikringselskab om, at det er et uddannelseskursus du skal på i udlandet (dette gælder ikke for teknikkursus eller juniortur), da der muligvis kræves specielle forsikringsvilkår for eksamensrettede kurser i udlandet. 

Derudover skal du huske at have dit blå EU sygesikringskort med dig på pisten. Du kan læse mere om det blå EU sygesikringskort her samt bestille et kort gratis, hvis du ikke besidder et.

Der kan gælde andre forsikringsvilkår for dig, som er udsendt af din skiklub. Kontakt da gerne din skiklub og hør mere om dine forsikringsbetingelser. 

Om Hintertux

Q: Hvad skal jeg vide om Hintertux gletcheren?

A: Hintertux gletcheren ligger i Zillertal-dalen i Tirol i Østrig - to-tre timers kørsel fra München. 

Man står på ski på gletcheren i 2600-3250m over havoverfladen og netop fordi det er gletcher, er det muligt at stå på ski både rigtigt tidligt på sæsonen og rigtigt sent på sæsonen - ja faktisk året rundt. Der er primært blå og røde pister på gletcheren og både træklifte, stolelifte og gondoler. Hvis man bevæger sig uden for pisterne på gletcheren kan det være forbundet med stor fare, da der kan være gletcherspalter. 

Q: Hvordan kommer man op til skisportsstedet?

A: For at komme til toppen af området skal man med hele tre gletcherbusser (1, 2 og 3). Den Danske Skiskole har mødested for toppen af gletcherbus 2 udenfor Tuxer Fernerhaus, som også er hvor vi spiser frokost. Det er værd at nævne at man skal påregne 35-40 minutter for at komme fra bunden af gletcherbus 1 til toppen af gletcherbus 2. 

Q: Hvordan er vejret på gletcheren? 

A: Vejret på gletcheren kan være meget skiftende, både med sol og skyer, men også i temperatur. Derfor kan det være en god idé at pakke til "al slags vejr" og evt. at medbringe en ekstra trøje eller et par tyndere handsker på bjerget, som du kan opbevare på Tuxer Fernerhaus, hvis du har behov for at skifte i løbet af dagen.  

Q: Er der indkøbsmuligheder i dalen?

A: I Hintertux by er der et par små kiosker, hvor det primært er muligt at købe diverse snacks og drikkevarer. Hvis man er på udkig efter større dagligvarebutikker, skal man længere ned i dalen med bus eller bil. I samme forbindelse skal det nævnes at hotellet er med halvpension samt at der er mulighed for at købe frokost på bjerget. 

Transport

Q: Hvordan kommer jeg til Hintertux?

A: I kursets pris er der inkluderet bustransport. Bustransporten foregår i almindelige langfartsturistbusser. Altså kan du forvente siddebusser uden store mængder benplads. Busrejsen fra København til Hintertux tager 20 timer +/-.  

Du kan også selv stå for transporten til og fra Hintertux og derfor få 400kr. i kør-selv-rabat (eller 200kr. hvis du skal med bussen den ene vej).

Hvis du selv står for transporten kan du køre i bil til Hintertux på 15 timer +/- (uden pauser).

Det er også en mulighed, at flyve til München eller Innsbruck, og så arrangere transfer fra lufthavnen til Hintertux. 

I denne Facebook-gruppe kan du arrangere samkørsel eller transfer med andre kursister. 

Q: Jeg skal med bus t/r til Hintertux. Hvad er afgangs- og hjemkomsttiderne? 

A: Afgang og hjemkomst afhænger af, hvorfra i landet du skal med fra/til. Men du kan som udgangspunkt forvente tidligst at skulle afsted ved middagstid fredag fra DK. Du kan ligeledes forvente, at du er hjemme senest tidlig eftermiddag søndag 10 dage senere. 

Bussen ankommer til Hintertux ca. kl. 8/9 lørdag morgen og den efterfølgende lørdag afgår den fra Hintertux sidst på eftermiddagen.  

Q: Hvor meget bagage må jeg medbringe når jeg skal med bussen til Hintertux?

A: Du må medbringe max 20 kg bagage, ét par ski og én støvletaske. Derudover må du selvfølgelig medbringe en håndbagage til det du skal bruge på busturen. 

Q: Holder bussen længere pauser undervejs til Hintertux?

A: Busserne stopper på rastepladser, hvor det vil være muligt at købe mad og gå på toilettet. Dog anbefaler vi, at du også medbringer lidt mad/snacks og drikkevarer selv. 

Hotel

Q: Hvordan indkvarteres man på hotellet?

A: Du indkvarteres på 2-4 pers. værelser med andre kursister af samme køn, medmindre du har tilkøbt et enkeltværelse. Derudover tilstræber vi, at man indkvarteres med kursister, der er aldersvarende. Hvis du har ønsker til din indkvartering kan du skrive det i din tilmelding. Hvis du efter tilmelding får ønsker til din indkvartering inden tilmeldingsfristen kan du sende en mail til info@dendanskeskiskole.dk

Q: Hvilke hoteller bliver man indkvarteret på? 

A: Den Danske Skiskole gør brug af to hoteller i Hintertux al afhængig af størrelsen på kurset. 

De 2 hoteller er: 

Alpenbad Hohenhaus Hotel

Hohenhausgasse 774, A-6294 Hintertux – Zillertal – Tirol Tlf.: +43 5287 8501
Email: info@hohenhaus.at

Thermal Badhotel Kirchler

Hintertux 765, A-6294 Hintertux – Zillertal – Tirol Tlf.: +43 5287 8570
Email: office@badhotel-kirchler.at

Q: Hvornår kan jeg tjekke ind på hotellet?

A: Du kan tjekke ind på hotellet, når du ankommer lørdag morgen, dog kan du ikke forvente at dit værelse er klar før, at du kommer ned fra ski om eftermiddagen. Det kan derfor være en god idé at pakke skitøj og andet du skal bruge til skidagen øverst i din taske. Du kan få din bagage opmagsineret på hotellet i løbet af dagen. 

Q: Jeg ankommer til Tux allerede fredag og jeg vil derfor gerne have en ekstra overnatning. Hvordan booker jeg det?

A: Hvis du selv kommer til Tux og hvis du ankommer fredag, så skal du selv booke en ekstra overnatning og afregne direkte med hotellet. Vi kan desværre ikke garantere, at du kan få det samme værelse resten af ugen, som du får under den ekstra overnatning.

Q: Hotellet er med halvpension, men kan jeg smøre madpakke til min frokost?

A: Frokost er for egen regning på bjerget, og du kan som udgangspunkt ikke smøre madpakke på hotellet. 

Q: Hvor langt ligger liften fra hotellet? 

A: Liften ligger ca. 1 km væk fra det hotel der ligger længst fra liften. Der går shuttlebusser, hvis ikke du vil gå turen til liften.

Q: Hvad skal jeg have med? 

A: Vi har lavet et pakkeliste, som du kan bruge som inspiration til din pakning. Der er selvfølgelig linned og håndklæder på hotellet, så det behøver du ikke fylde kufferten med ;) 

Pakkeliste.pdf

Liftkort

Q: Hvor og hvornår får jeg udleveret mit liftkort?

A: Dit liftkort får du udleveret af hotelpersonalet i forbindelse med at du tjekker ind på hotellet.

Husk at tage et billede af liftkortets forside, hvor liftkortnummeret står. Bortkomne liftkort kan kun erstattes, hvis man kender sit liftkortnummer.

På bjerget - undervisning

Q: Hvem kommer jeg på hold med i Hintertux?

A: Du kommer på hold med andre kursister, som er tilmeldt samme type kursus som dig selv. Det bliver fordelt, så der er størst muligt diversitet på holdene. Dette er for at sikre det mest hensigtsmæssige læringsmiljø. 

Du kan derfor som udgangspunkt ikke regne med at komme på hold med familie og venner, selvom I skal deltage på samme kursus type. Men vi vil gøre opmærksom på, at vi gør hvad vi kan for at indlogere jer på værelser sammen efter ønske. Der vil derfor være tid til at hygge sammen på hotellet, selvom I ikke er på hold sammen.

Q: Hvor meget skiundervising har jeg om dagen?

A: Der er både et undervisningsmodul om formiddagen samt et undervisingsmodul om eftermiddagen de fleste dage. Begge undervisingsmoduler er 2-2,5 timer. Efter eftermiddagsmodulet vil du have tid til selvtræning. Der vil derudover være teoriundervising, video eller oplæg af anden slags på hotellet sidst på eftermiddagen og/eller om aftenen. 

Q: Hvor langt er der op til der hvor undervisningen starter og holdet mødes?

A: Holdet mødes på Tuxer Fernerhaus, som ligger efter gletcherbus 2 når man tager op fra bunden.

Grundet den lidt lange transporttid til toppen er det mest komfortabelt først at hoppe i skistøvlerne ,når man er kommet op med de to kabinelifter. Derfor er det en god idé at medbringe et par kondisko og en taske til at lægge på Tuxer Fernerhaus, hvor du kan lægge en ekstra trøje, et par ekstra handsker og madpakken til det omskiftelige vejr på gletcheren. 

Q: Skal jeg bære mit udstyr op og ned fra bjerget hver dag?

A: Det er muligt for egen regning at leje et skidepot på bjerget til både ski, støvler og stave. Sport Nenner har både en afdeling ved mellemstationen Sommerberg og øverst ved Tuxer Fernerhaus.

Q: Kan jeg leje udstyr i Hintertux?

A: Steep and Deep tilbyder en ski-test med sæsonens nyeste ski. For 15€ kan du prøve ét par ski om dagen, skien kan også lejes til hele ugen. Steep and Deep holder til på Hohenhaus. OBS! Du skal selv medbringe skistave & skistøvler.

Hvis du gerne vil leje skistøvler, skistave eller hjelm, så skal du gøre dette i en af de lokale skibutikker ved ankomst. Her anbefaler vi Sport Nenner lige ved liften i bunden af gletsjeren (https://sportnenner.at/).

Program

Q: Hvor mange dage løber kurset over?

A: Et kursus i Hintertux løber som udgangspunkt fra lørdag til lørdag - altså 8 dage. Undervisiningen starter typisk 10.30 første lørdag og afsluttes ved middagstid den efterfølgende lørdag.

Q: Hvad er ugeprogrammet for en kursusuge?

A: Her kan du se forskellige eksempler på ugeprogrammer for tidligere kursusuger (uge 42 2021), for at få en fornemmelse af hvordan kursusugen ser ud. Der tages forbehold for ændringer til fremtidige kurser.

BSI1.pdf

BSI1 kontinuant.pdf

BSI2.pdf

BSI2 kontinuant.pdf

PSI3.pdf

Teknik.pdf

Workshop.pdf

Juniortur.pdf


Afrejse

Q: Hvornår skal jeg tjekke ud af mit værelse? 

A: Du skal med stor sandsynlighed tjekke ud af dit værelse lørdag morgen inden ski på afrejsedagen. Pak derfor det du skal bruge til hjemrejsen øverst. Du kan have din bagage opmagsineret på hotellet i løbet af dagen. 

Q: Kan jeg klæde om og få et bad inden afrejse, hvis jeg er tjekket ud af mit værelse?

A: Ja der vil være omklædningsfaciliteter på hotellerne, og ofte vil du kunne få et bad i hotellets spa-afdeling eller på et værelse, hvor dine medkursister endnu ikke er tjekket ud. Dette kan ikke garanteres, men du vil blive informeret mere herom ifbm. dit specifikke kursus. 

Q: Er der aftensmad på afrejsedagen?

A: Ja der er aftensmad på afrejsedagen, som du skal tilmelde dig i løbet af ugen. Aftensmaden vil typisk allerede være kl. 16/17, men dette vil du blive informeret om i løbet af ugen.  

Tilmeld nyhedsbrev