Q&A generelt

Ordrer

Q: Jeg har bestilt noget ved Den Danske Skiskole. Hvordan bliver det leveret?

A: Om din ordre bliver leveret som brev eller som pakkepost, afhænger af hvad du har bestilt. Årsmærker, ID-kort, diplomer og lignende leveres med brev til din adresse. Alpin Manual, drikkedunke, førstehjælpssæt og andre større varer leveres som pakkepost, hvor du selv skal hente pakke ved et pick-up point nær dig. For at du får besked om afhentningen af pakken er det vigtigt, at du har både mail og telefonnummer oplyst på din profil. Du kan redigere din profil-oplysninger ved at logge ind, gå til 'Min konto' og vælge 'Redigér'.

Leveringstiden er normalt inden for én uge. 

OBS OBS OBS: Over vinteren 21/22 sendes post og pakker fra kontoret én gang hver 7.-14. dag. Du kan derfor forvente forlænget leveringstid. Send os en mail på info@dendanskeskiskole.dk hvis du har spørgsmål til dette. 

Forsikring

Q: Hvordan er jeg forsikret, når jeg rejser med Den Danske Skiskole på kursus?

A: Den Danske Skiskole er IKKE ansvarlig for din forsikring – den skal du selv sørge for!

Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du er i tvivl om, hvordan de dækker. Det er vigtigt, at du i den forbindelse oplyser dit forsikringselskab om, at det er et uddannelseskursus du skal på i udlandet (dette gælder ikke for teknikkursus eller juniortur), da der muligvis kræves specielle forsikringsvilkår for eksamensrettede kurser i udlandet. 

Derudover skal du huske at have dit blå EU sygesikringskort med dig på pisten. Du kan læse mere om det blå EU sygesikringskort her samt bestille et kort gratis, hvis du ikke besidder et.

Der kan gælde andre forsikringsvilkår for dig, som er udsendt af din skiklub. Kontakt da gerne din skiklub og hør mere om dine forsikringsbetingelser. 

Kursuslicens, årsmærker og ID-kort

Q: Hvornår skal jeg købe kursuslicens?

A: For at du kan tilmelde dig samt deltage i kurser ved Den Danske Skiskole skal du have kursuslicens for det kalenderår, hvor kurset afvikles. Du køber kursuslicens under din profil, ved at logge ind og efterfølgende gå til 'Min konto'. Her finder du kursuslicensen under 'Medlemskaber', hvor du blot lægger kursuslicensen i kurven og efterfølgende går til betaling. 

OBS: Hvis du har købt årsmærke til det pågældende kalenderår, behøver du ikke købe kursuslicens.

Q: Hvad er et årsmærke og hvorfor skal jeg have det?

A: Årsmærket er et lille klistermærke som skal sættes på dit ID-kort. ID-kortet viser, at du som skiinstruktør er berettiget til at undervise og årsmærket viser dit uddannelsesniveau samt at du har indløst den fornødne licens for indeværende kalenderår.

Hvis du underviser uden at indløse årsmærke, mangler du din licens og certificering og er reelt set ikke skiinstruktør i den pågældende situation. DDS kan derfor ikke være behjælpelig, hvis der skulle opstå problemer i den lokale skiskole.

Q: Jeg vil gerne bestille årsmærke, men jeg er i tvivl om, hvordan jeg bestiller årsmærket?

A: Du logger ind på din profil og går til 'Min konto'. Herefter finder du årsmærker under 'Medlemskaber'. Du lægger blot det valgte årsmærke i kurven og går til betaling. 


Q: Hvilken type årsmærke skal jeg bestille?

A: Hvilken type årsmærke du skal bestille, afhænger af dit niveau og dine beståede eksamener:

  • BSI1: Det er ikke muligt at købe årsmærke med blot BSI1. 
  • Fuld BSI (BSI1, BSI2 og 12 timers almen førstehjælp): Du skal bestille DAPSI-mærket. DAPSI-mærket er dit bevis for, at du er certificeret dansk skiinstruktør under Danish Association of Professional Ski Instructors (DAPSI). Er du aktiv skiinstruktør, så er DAPSI-certificeringen et minimumskrav for at være berettiget til at undervise.
  • Fuld BSI + PSI3: Du skal bestille IVSI-mærket. IVSI-mærket er dit bevis for, at du er certificeret dansk skiinstruktør under Danish Association of Professional Ski Instructors (DAPSI) og amatørernes internationale forbund Association of Snowsport Instructors (IVSI).
  • Fuld PSI (PSI1, PSI2 og PSI3): Du skal bestille ISIA-mærket. ISIA-mærket er dit bevis for, at du er certificeret dansk skiinstruktør under Danish Association of Professional Ski Instructors (DAPSI) og de profesionelles skiforbund ISIA (International Ski Instructors Association). 


Q: Hvornår gælder mit årsmærke og hvornår kan jeg bestille det?

A: Dit årsmærke er gyldigt til et specifikt kalenderår, ex. 2022. Dog vil et årsmærke ofte være gyldigt allerede i december året inden, ex. december 2021 for et 2022-mærke. Årsmærket for den kommende sæson kan typisk sendes fra kontoret i okt/nov, men vil kunne købes tidligere under 'Medlemskaber'. 

Q: Jeg vil gerne bestille ID-kort. Hvad gør jeg?

Hvis du er minimum fuld BSI (BSI1, BSI2 og 12 timers alment førstehjælp) så kan du bestille et ID-kort, hvorpå dit årsmærke skal påklistres. ID-kortet bestilles i shoppen, som ligger under menuen på forsiden.

Efter du har bestilt dit ID-kort skal du sende en mail til info@dendanskeskiskole.dk med dit fulde navn, din fødselsdato, din hjemby samt et digitalt foto af dig selv i pasfoto-format. Derudover skal du oplyse hvilken type ID-kort du skal bestille: DAPSI eller ISIA. Du skal bestille DAPSI, medmindre du er fuld PSI (PSI1, PSI2 og PSI3). Er du fuld PSI kan du bestille ISIA-kortet.  

Førstehjælp

Q: Hvornår skal jeg have førstehjælpskursus?

A: Du er først fuld BSI'er, når du har bestået BSI1, BSI2 samt har et 12 timers alment førstehjælpskursus. Et 12 timers alment førstehjælpskursus er altså et krav for at få udstedt et BSI-diplom. Du behøver ikke først tage førstehjælp, når du har bestået BSI1 og BSI2, men kan tage det undervejs i din instruktøruddannelse. Har du et 12 timers alment førstehjælpsbevis liggende, som er max 3 år gammelt. kan dette også godkendes.    

Q: Hvor tilmelder jeg mig førstehjælpskursus?

A: Du tilmelder dig blot et 12 timers førstehjælpskursus ved en kursusudbyder, som er godkendt af Dansk Førstehjælpsråd. Dette kan eksempelvis være ved Røde Kors eller Falck, eller måske din skiklub (eller en anden forening) udbyder et førstehjælpskursus. Er du i tvivl om førstehjælpskurset, so, du har fundet kan godkendes, kan du sende os en mail på info@dendanskeskiskole.dk

Q: Jeg har været på førstehjælpskursus. Hvordan får jeg det registreret på min profil?

A: Du sender os blot dit førstehjælpsbevis på info@dendanskeskiskole.dk og så registrerer vi det på din profil. Du vil derefter kunne se det på din profil under 'Eksamener'. 

Q: Hvor ofte skal min førstehjælp opdateres?

A: Du skal opdatere dit førstehjælp hvert 3. år. Dette kan gøres med et 4 timers repetitionskursus. Efter dit repetitionskursus sender du dit bevis til info@dendanskeskiskole.dk.

Eksamination og reeksamination

Q: Hvordan foregår eksaminationen på de forskellige kurser?

A: Du kan læse mere om eksamination på kurserne lige her

Q: Jeg dumpede min eksamen. Kan jeg bare prøve igen og igen og igen?

A: Ja du kan tage en reeksamen og prøve igen flere gange om nødvendigt. Dog skal du være opmærksom på at et ikke-bestået kursus udløber efter 4 år. Såfremt du forsøger at bestå en reeksamen via deltagelse på DDS-kontinuantkurser eller via det respektive ordinære kursus vil perioden forlænges med fire år fra seneste kursus. Dette gælder ikke eksterne reeksaminer.


Q: Hvor/hvordan kan jeg tage en reeksamen?

A: Du kan enten deltage på DDS' kontinuantkurser eller blot tilmelde dig det repsektive ordinære kursus igen og blot gå til den/de eksamener du mangler at bestå. Du kan også ofte tage reeksamener på diverse klubture, hvis der er uddannere til stede, som er godkendt til at køre en reeksamination på det pågældende niveau. Derudover kan det også være en mulighed at tage en reeksamen på en destination i løbet af sæsonen, hvor der er uddannere til stede. Kontakt kontoret for mere info om hvor og hvornår der er uddannere på info@dendanskeskiskole.dk

Enhver reeksamen skal godkendes af kontoret inden afvikling. 

Du kan læse mere om reeksamen her

Q: Hvad koster en reeksamen?

A: En reeksamen koster 500kr. hvis den afholdes uden for kursusregi eller hvis du IKKE er kursist og ønsker at få en reeksamen under en kursusuge. Er du kursist på et af DDS' kurser under kursusugen er en reeksamen på en i forvejen oprettet eksamen gratis i kursusugen.

Reeksamensgebyret en skal købes på shoppen INDEN at reeksamen afvikles. Du kan købe reeksamen her.

 

Karakterer og instruktørbeviser

Q: Hvor ser jeg mine karakterer?

A: Du ser dine karakterer på din profil. Du tilgår din profil ved først at logge ind og efterfølgende gå til 'Min konto', hvor du ser dine karakterer under 'Eksamener'. 


Q: Hvornår kan jeg se mine karakterer efter et kursus?

A: Vi tilstræber, at få dine karakterer registreret hurtigst muligt efter et kursus, dog kan der gå 1-2 måneder efter store kurser, før du vil kunne se dine karakterer under din profil. Hvis det er presserende, at du netop får registreret dine karakterer hurtigt, kan du sende os en mail på info@dendanskeskiskole.dk og så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe dig. 


Q: Hvordan får jeg mit instruktørbevis, som jeg kan bruge til diverse jobs?

A: Har du bestået de fornødne kurser og eksamener til at få et instruktørbevis, kan du hente dit bevis på din profil under 'Niveau'. Husk du skal være logget ind først. 

Du kan opnå følgende instruktørbeviser: 

  • Klubinstruktør
  • BSI
  • PSI


Q: Jeg har været på BSI1-kurset og har hørt, at jeg kan få et klubinstruktørbevis (AKI). Hvad gør jeg?

A: Hvis du har været på et BSI1-kursus og har bestået teori, undervisning samt fået karakteren 5 eller bedre i dit egenfærdighedsløb, OG at du har indsendt et min. 8 timers alment førstehjælpsbevis, så kan du få et klubinstruktørbevis. Hvis du opfylder kravene og stadig ikke finder et klubinstruktørbevis under 'Niveau', så send os en mail på info@dendanskeskiskole.dk.  

Teori i DK

Q: Kan jeg tage teorien i DK?

A: Ja det kan du. Vi afholder BSI1 teorikurser og BSI2 teorikurser umiddelbart inden hvert Hintertux-kursus. 

Q: Hvornår ligger teorikurserne i DK og hvor afholdes det?

A: Teorikurserne ligger typisk én dag i en weekend 4-6 uger før Hintertux kurserne. Der afholdes som udgangspunkt både BSI1 og BSI2 teori i både Brøndby (Idrættens hus) og i Aarhus (Skiarena). 

Q: Hvad består et teorikursus af?

A: Teorikurset består som oftest af 3 timers teoriundervisning, en frokostpause samt én times teoriprøve. 

Q: Hvornår udbydes teorikurserne?

A: Efterårsteorikurserne udbydes som oftest i løbet af sommeren, mens forårsteorikurserne som oftest udbydes i løbet af januar/februar. Den sidste tilmeldingsfrist vil typisk være 1-2 uger før kurset. 

Q: Bliver mit kursus i Hintertux billigere hvis jeg tager teorien hjemmefra?

A: Nej dit Hintertuxkursus bliver ikke billigere hvis du tager teorien hjemmefra, men tilgengæld får du en hel del mere luft i dit ugeprogram samt en god introduktion til uddannelsen allerede inden du ankommer til Hintertux :)

Nyhedsbrev og sociale medier

Q: Hvordan modtager jeg Den Danske Skiskoles nyhedsbrev?

A: Hvis du gerne vil modtage Den Danske Skiskoles nyhedsbrev, så kan du tilmelde dig på forsiden helt nede i bunden. Det er vigtigt at du IKKE er logget ind!


Q: Hvor ofte udkommer nyhedsbrevet?

Kontoret bestræber sig på at sende nyhedsbrev ud ca. én gang om måneden. Nogle gange oftere, nogle gange sjældnere. 


Q: Hvordan kan jeg ellers følge med ved Den Danske Skiskole?

A: Den Danske Skiskole har en Facebook-side og en Instagram-account. Du kan finde begge sider ved blot at søge på 'Den Danske Skiskole'. 

Tilmeld nyhedsbrev