COVID19-situationen - Q&A

Kommer vi på ski til foråret?

Hjemmeundervisning, hjemmearbejde og møder over zoom. Vi trænger vist alle til at skifte skærmen ud med skiløb.

Vi er godt i gang med genåbningen af Danmark, men hvordan den nærmeste fremtid former sig ved vi ikke med sikkerhed. Coronasituationen påvirker stadig os alle i høj grad, både herhjemme og rundt omkring i verden. Situationen gør det svært at planlægge ud i fremtiden, men når vilkårene for at rejse og samle sig tillader det, er vi klar til at afvikle kurser. Vi har gjort os klar til at adaptere til de skiftende rammer og vilkår. Såfremt vi ikke kan afvikle kurserne i uge 17 og 18 som planlagt, så arbejder vi med forskellige scenarier. Disse muligheder vil vi melde ud hurtigst muligt og senest d. 10. april. Det kommer alt sammen an på hvordan de næste par uger udvikler sig - så for nu ser vi tiden an. 

I takt med udviklingen af COVID19-situationen over de kommende uger, arbejder vi på at sende jer en afklaring hurtigst muligt. Indtil da håber vi på jeres tålmodighed og krydsede fingre!

 

 

Q&A

Vi har samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål her vedr. COVID19-situationen og vores forårskurser. 

 

Q: Hvornår tages der en beslutning om, om forårskurserne afholdes?

A: Vores intention er, at afvikle kurser så snart det er muligt. Vi holder os hele tiden opdaterede på situationen og er klar til at adaptere os. Vi vil melde ud hurtigst muligt og senest d. 10. april ift. forårskurserne.

 


Q: Hvad sker der hvis turen aflyses? Hvilke muligheder har jeg?

A: Hvis forårskurserne aflyses vil du blive tilbudt en plads i uge 27, uge 41 eller uge 42. Hvis ingen af ugerne passer ind i din kalender kan du vælge at få fuld refusion. 

 


Q: Er man sikret en plads i efteråret hvis forårskurserne aflyses?

A: Man er ikke sikret en plads, men vi vil gøre vores bedste for at få puslespillet til at gå op, og vi er ret overbeviste om at det nok skal gå op. Hvis ikke får du selvfølgelig fuld refusion. Den eneste måde du kan være helt sikker på en plads i efteråret er hvis du allerede nu tilmelder dig efterårskurserne.  

 


Q: Hvordan forholder i jer til karantæneregler i Danmark?

A:Er der karantæneregler ved indrejse i Østrig, kan vi ikke afvikle kurser på Hintertux. 

Er der karantæneregler ved indrejse i Danmark, vil du med din tilmelding bekræfte at du har i sinde at følge karantæneregler/anbefalingerne. Hvis du grundet arbejde eller lignende ikke har mulighed for at følge karantænereglerne kan du afmelde din plads og få fuld refusion. Du kan læse om de nuværende karantæneregler for indrejse i Danmark her (disse er pt. gældende til d. 5. april). 

 


Q: Hvordan forholder i jer til coronapas/"det digitale grønne certifikat"?

A: Vi holder os opdaterede og følger myndighedernes regler og anbefalinger både inden og under vores kurser. På nuværende tidspunkt er der ikke meldt noget endeligt ud ift. coronapas.

 


Q: Kan jeg nå at blive skiinstruktør inden vintersæsonen 21/22 hvis forårskurserne aflyses?

A: Du kan sagtens nå at blive skiinstruktør inden vintersæsonen 21/22! Det er muligt at komme afsted både på BSI1 og BSI2 i uge 27 i sommerferien, eller i uge 41 og 42 i efteråret. Du kunne f.eks. tage på kombi kursus i uge 41 og 42, og få både BSI1 og BSI2. Du kan læse mere om kombi kurset her eller tage et smut forbi vores kursuskalender her, for at få et overblik over dine muligheder. 

 


Q: Hvad gør jeg hvis jeg ikke kan nå at færdiggøre mit kursus inden for tidsfristen pga. COVID19-aflysninger?

A: Tidsfristen for færdiggørelse af et kursus efter opstart er normalt 4 år. Tidsfristen forlænges, hvis du har været påvirket af COVID19. På nuværende tidspunkt er den forlænget med 1 år. Forhindres afholdelse af  forårskurserne vil tidsfristen forlænges med 1,5 år. 

 


Q: Afholdes der stadig teorikurser i Danmark hvis forårskurserne aflyses?

A: Teorikurserne i Danmark afholdes uafhængigt af forårskurserne. Afholdelsen af teorikurserne vil følge myndighedernes anbefalinger ift. COVID19. Du kan allerede nu gå ind og tilmelde dig BSI1 og BSI2 teorikurser i Brøndby og Aarhus i både april og maj. Ved at tage teorikurset hjemmefra vil du få mere luft i din kursusuge til at fokusere for de andre dele af kurset. Du kan finde datoerne for teorikurserne i kursuskalenderen her.

 

 

Vi opfordrer til at du selv følger udviklingen af COVID19-situationen på Udenrigsministeriet, Coronasmitte.dk og Østrisk Turistforbund.

 

Opdateret d. 17. marts 2021. 

Tilmeld nyhedsbrev