At være skiinstruktør

Her fortæller en række skiinstruktører om hvordan det er at være skiinstruktør. Læs med!

Clara Braae, BSI

Hvad er den bedste oplevelse du har haft på sæson som skiinstruktør?
- Jeg mødte op en morgen i skiskolen og blev ærligt talt en smule intimideret af mine nye elever. Foran mig stod 5 fuldvoksne og meget velhavende herrer, fra Indien. De blærede sig med deres erfaring på ski og evne til at ræse ned af alt fra blåt til sort. Alligevel gik der ikke lang tid, før at den første begyndte at ryste i bukserne på børnebakken og den anden måtte tørre sved af panden – trods minus grader! De var slet ikke så erfarne som de påstod og vi blev på børnebakken hele den første dag. Men de havde god indisk selvironi med sig og tog udfordringen op med et smil. Det blev i deres selvskab, uden tvivl mine sjoveste og bedste dage som skiinstruktør.

Hvorfor er det fedt at være skilærer?
- Det er fedt fordi du får mulighed for at undervise i det, du brænder for. Selv har jeg mange gode minder fra dengang jeg lærte at stå på ski. Som skilærer kan jeg være med til at give andre de samme gode minder og oplevelser på ski. Og så er det jo bare fedt når ens arbejdsdag er på et bjerg med ski under fødderne.

Hvordan har du brugt din skilæreruddannelse fra DDS?
- Min uddannelse fra DDS har givet mig mulighed for at arbejde som skiinstruktør på den anden side af jorden. Jeg har arbejdet i Niseko, bedre kendt som Japans pudder paradis. Det blev udover at være en fantastisk skisæson også til en kæmpe kulturel oplevelse med masser af nye venskaber fra hele verden

 

Nicolaj Søbye, PSI

Hvorfor besluttede du dig for at blive skilærer?
- Jeg kommer fra rundt regnet 10 år i forsvaret, hvor jeg blandt andet tog en mellemlang videregående uddannelse. Jeg havde brug for et pusterum. Det tog jeg i de Franske Alper. Her mødte jeg 4 danske skilærere i den franske skiskole. Dér besluttede jeg mig. Farvel Forsvar, goddag bjerge året rundt.

Hvad er det bedste ved at være på sæson som skilærer?
- At være aktiv udendørs hele dagen, i alt slags vejr.

Hvordan har du brugt din skiinstruktøruddannelse fra DDS? Hvor, og hvilke muligheder har den givet dig?
- Jeg har brugt min uddannelse i Frankrig, Østrig, Canada, New Zealand, samt Chile. Det har givet mig adgang til at undervise og træne på højeste niveau, med undtagelse af Frankrig, der kræver et par ekstra kurser. Med mit PSI niveau har jeg altid følt mig klædt på til at matche krav og forventninger fra skiskolerne, og med overskud.

Hvis du skal give et godt råd til en kommende skiinstruktør, hvad skal det så være?
- Træn meget. Og træn så lidt mere. Du bliver dygtig, og det giver anerkendelse i din skiskole. Opsøg bedre skiløbere end dig selv, og lad dig inspirere.

Den Danske Skiskoles Nyhedsbrev
Jeg vil gerne modtage Den Danske Skiskoles digitale nyhedsbrev med nyheder, tilbud, rabatter, gode tips og tilfredshedsanalyser fra Den Danske Skiskole og deres sponsorer. Min mailadresse gemmes og bruges udelukkende til disse formål.