Juniorturen

’Skiglæde, selvstændighed og skimæssig selvtillid!’ er kodeordene for Juniorturen.

Juniorturen har til formål at udbyde skiinstruktion til gode juniorer, der har stået på ski med deres forældre hele deres liv, men nu er parat til at komme afsted på ski uden mor og far… og i stedet nyde sneen og blive bedre på ski sammen med en masse jævnaldrene gode skiløbere.

Juniorturen afvikles i uge 42 2018 i Hintertux; afrejse DK fredag 12. okt.og hjemkomst søndag den 21. okt. ved middagstid. 

Da juniorer kører i deres egen bus, så er der kun mulighed for at stige på i København, Odense og Fredericia 

Turen strækker sig over 8 dage på ski med undervisning og syv hotelovernatninger.

Deltagere

Aldersrammen er 13-17 år; og juniorerne skal kunne tage vare på sig selv (kunne modtage både kollektiv og individuel information, selv varetage eget udstyr, selvregulerende ift. tidsstyring, frokost m.m.).

Pris og tilmelding

Prisen på 8000 kr. inkluderer bustransport DK t/r, hotel med ½ pension /morgen & aften (samt mulighed for, at smørre en madpakke til frokost), 8 dg. liftkort og undervisning.

Inden tilmelding skal der oprettes en profil for barnet på : http://dendanskeskiskole.dk/user/register 

HUSK: fødselsdato er VIGTIG

Tilmeldingen sker efterfølgende på DDS’ hjemmeside.

Kursusindhold

Der er undervisning på sne fra lørdag til lørdag; 2½ time før frokost og 2 timer efter frokost.

Kurset er i sin grundkerne et teknikkursus, hvor der fokuseres på at forbedre deltagernes egenfærdighed på pisten. Derudover indeholder kurset andre elementer; portkørsel, freestyle, pukler m.m. Eftermiddagene programsættes med boldspil, vandreture, barmarkstræning, leg i svømmehallen, slibe og vokse ski, spil og konkurrencer, videoaften, oplæg om skioplevelser (om sæson på ski, konkurrencesport, laviner og sikkerhed på ski m.m.) … og masser af hygge.

Undervisere

DDS har udpeget nogle af de bedste danske instruktører til at varetage undervisningen.

Der tilstræbes en kønsmæssig ligelig fordeling; så juniorerne oplever både kvindelige og mandlige instruktører. Instruktørerne vil allerede inden turen være i direkte kontakt med deltagerne – sammen med koordinatorerne – for således at kunne skabe en god stemning og besvare evt. spørgsmål. Derudover er der en holdleder med på turen. Holdlederen underviser, men har det lavpraktisk ansvar for deltagerne samt ad-hoc fastsættelse af rammer for adfærd o.lign.

Forældrenes forventninger til DDS

Målet er at forældrene skal få deres juniorer hjem med et kæmpe boost af skiglæde, selvstændighed og skimæssig selvtillid efter en fed uge med andre juniorer fra hele landet. Forældrene kan have tillid til at turen afvikles i trygge og forsvarlige rammer – og skal forvente at DDS grundlæggende passer godt på deres juniorer.

Juniorerne skal kunne tage vare på sig selv og deres udstyr; hermed menes fx at de selv skal huske deres liftkort, løfte deres skiudstyr, påføre solcreme, tørre våde skisokker, kunne bestille frokost på restauranten o.lign. Underviserne og holdlederen vil selvfølgelig ’tage hånd om gruppen’. Vi vil støtte rigtig meget op om juniorerne med påmindelser, formaninger, har-I-husket-liftkort-og-solcreme osv., men vi har ikke ansvaret for glemte IPhones, solskolede næser, manglende kontaktlinser m.v. Juniorerne skal på turen have en tilstrækkelig fritids-ulykkesforsikring - og give fuld information til holdlederen om eventuelle sygdomme og medicinbehov. Juniorerne skal være fuldt ekviperet ift. skiudstyr (hjelm obligatorisk) og eventuelle behov for udlejning skal der gives information om inden afrejse. Der må ikke ryges eller drikkes alkohol på turen. Præmisserne for deltagelse underskrives ifm. tilmeldingen af både juniorerne og forældrene. Inden afrejse udsendes der information i form af huskeseddel, værelsesfordeling etc.

Da Hintertux er en gletscher, hvor der kan forekomme gletscher spalter uden for pisterne, er det ikke tilladt for juniorerne at køre offpist uden for de afmærkede pister uden en instruktør. 

Koordinatorer

Juniorturen arrangeres af en koordinatorgruppe, der har den primære kontakt til juniorer og forældre.

Rikke Olsen - Ansvarlig og underviser

Journalist og skilærer i Canada og Østrig. Har deltaget på de 2 foregående juniorture

Spørgmål om indhold til turen kan henvendes direkte til Rikke: rikkeolsen3@gmail.com 

DDS kontoret håndterer den administrative side: tilmelding, betaling, bookninger etc.

Den Danske Skiskole

Den Danske Skiskole er uddannelsesafdelingen af Danmarks Skiforbund; skisports specialforbundet under Danmarks Idræts-Forbund. DDS har siden 1974 arrangeret teknikkurser og skiinstruktøruddannelse. Juniorturen er en genoptagelse af de succesfulde ungdomsture til Hintertux i efterårsferien, som Skiforbundet arrangerede i en længere årrække. Formålet var dengang – såvel som nu – at samle gode ungdomsløbere fra hele landet til én uge teknisk skitræning. Turene blev dengang fødekanal for flere efterfølgende skiinstruktører og landsholdsløbere. 

Vi ses i sneen!

I forventning om en forrygende tur,

Rikke Olsen

rikkeolsen3@gmail.com 

Den Danske Skiskole

Tilmeldingsfrist: 
Onsdag, 15 august, 2018

Du skal logge ind eller oprette en konto, for at kunne tilmelde dig dette kursus.

Den Danske Skiskoles Nyhedsbrev
Jeg vil gerne modtage Den Danske Skiskoles digitale nyhedsbrev med nyheder, tilbud, rabatter, gode tips og tilfredshedsanalyser fra Den Danske Skiskole og deres sponsorer. Min mailadresse gemmes og bruges udelukkende til disse formål.